Info Vitaliteitsprogramma

PT, personal trainer, conditie, fitness, fitness Beringen, gezondheid, afslanken, vetverbranding, afvallen, bodybuilding, krachttraining, conditietraining, volleybal, bokszaktraining, basketbal, voedingsadvies, afvallen, rugby, gezondheid, sporten, diêten

Sporten is belangrijk voor vitaliteit en ouder worden om verschillende redenen:

 

Fysieke gezondheid:

Regelmatige lichaamsbeweging verbetert de cardiovasculaire gezondheid, versterkt spieren en botten, en verhoogt de flexibiliteit.

Dit helpt ons om langer onafhankelijk te blijven en vermindert het risico op chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes en osteoporose.

 

Mentale gezondheid:

Sporten kan bijdragen aan een positieve gemoedstoestand, stressvermindering en betere slaapkwaliteit.  Het kan ook cognitieve functies ondersteunen en het risico op aandoeningen zoals dementie verminderen.

 

Gewichtsbeheersing:

Lichaamsbeweging helpt bij het behouden van een gezond gewicht en het voorkomen van obesitas, wat op zijn beurt het risico op verschillende gezondheidsproblemen vermindert.

 

Sociale interactie:

Deelname aan sportactiviteiten kan sociale interactie bevorderen, wat belangrijk is voor de geestelijke gezondheid en het welzijn, vooral naarmate mensen ouder worden.

 

Verbeterde kwaliteit van leven:

Sporten kan de algemene kwaliteit van leven verbeteren door ouderen in staat te stellen actief te blijven, te genieten van hobby's en activiteiten, en een gevoel van eigenwaarde te behouden.  Kortom, sporten draagt bij aan een gezonder en vitaler ouder worden, waardoor we langer een actief en onafhankelijk leven kunnen leiden.
 
Het doel is om de gezondheid en het welzijn van onze deelnemers te verbeteren en zo de productiviteit en tevredenheid te verhogen.

 

Ons programma bestaat uit:

 

- verbeteren van de mobiliteit en lenigheid

- cardiovasculaire activatie

- krachttraining om pezen, spieren en botten sterk te maken

- allemaal aangepast en op maat van onze sporter