Info spieropbouwend programma

PT, personal trainer, conditie, fitness, fitness Beringen, gezondheid, afslanken, vetverbranding, afvallen, bodybuilding, krachttraining, conditietraining, volleybal, bokszaktraining, basketbal, voedingsadvies, afvallen, rugby, gezondheid, sporten, diêten

Hier is wat uitleg over spieropbouw, spiermassa, hypertrofie:

 

Is het vergroten van de spiermassa door middel van weerstandstraining en oefeningen.  Het doel is om spieren sterker en groter te maken.

 

Spiermassa verwijst naar de hoeveelheid spierweefsel in het lichaam.  Het meten van spiermassa is belangrijk omdat het aangeeft hoeveel spierweefsel iemand heeft ontwikkeld door middel van training.  Daarom geeft een BMI niet altijd de juiste waarde aan.  Spieren wegen meer dan vet.

 

Het is een specifieke fysiologische proces waarbij individuele spiervezels in omvang toenemen als reactie op regelmatige weerstandstraining. Het leidt tot spiergroei en is een belangrijk aspect van spieropbouw.

 

Deze termen worden vaak gebruikt in de sportwereld om te beschrijven wat atleten proberen te bereiken door middel van kracht- en weerstandstraining. Spieropbouw is essentieel voor atleten om hun prestaties te verbeteren en hun lichaamssamenstelling te optimaliseren voor hun specifieke sport, maar ook voor de gewone mens is het belangrijk om voldoende spiermassa te hebben om zicht sterker, fitter en slanker te voelen.

 

Spieropbouw is belangrijk in de sport maar ook  voor  Jan en alleman om verschillende redenen:

 

1. Verbeterde kracht:

Hypertrofie leidt tot een toename van spiermassa, wat op zijn beurt resulteert in een verbeterde kracht. Sterkere spieren stellen atleten in staat om meer kracht uit te oefenen, wat essentieel is in veel sporten, zoals gewichtheffen, voetbal, basketbal en tennis.

 

2. Verminderd blessurerisico:

Het ontwikkelen van spiermassa en kracht kan helpen bij het stabiliseren van gewrichten en het verminderen van het risico op blessures. Sterkere spieren ondersteunen en beschermen het lichaam tijdens fysieke activiteit.

 

3. Verbeterde sportprestaties:

Spierhypertrofie verbetert niet alleen de kracht, maar ook de prestaties in veel sporten. Atleten met grotere spieren kunnen bijvoorbeeld explosiever springen, sneller rennen of meer gewicht tillen.

 

4. Lichaamssamenstelling:

Hypertrofie kan bijdragen aan een gunstigere lichaamssamenstelling. Het verbranden van calorieën en het onderhouden van spiermassa kan helpen bij gewichtsbeheersing en het verminderen van lichaamsvet.

 

5. Fysieke esthetiek:

Voor sommige sporters is hypertrofie ook belangrijk vanuit een esthetisch oogpunt. Een goed ontwikkeld en gespierd uiterlijk kan zelfvertrouwen vergroten en atleten motiveren om hard te blijven trainen.

 

Kortom, hypertrofie speelt een cruciale rol in het verbeteren van sportprestaties, het verminderen van blessurerisico en het vormgeven van het lichaam van atleten, waardoor het een centraal concept is in de sportwereld.

 

Ons krachtprogramma bestaat uit:

 

- mobiliteitstraining.  Vergroten van de ROM (range of motion)

- stabiliteitstraining.  Lichaam kunnen stabiel houden tijdens de lift-, duw- of trekoefeningen

- wetenschappelijke geteste protocollen en niet zo maar effe uit de duim gezogen dingen

- afhankelijk van jouw beschikbare tijd maken wij de juiste dagensplit op