B O O T C  A M P

 

Is niet zomaar DIE gewone typische fitness- of groepsles.   

 

Onze Bootcamp is een groepsles met de beste 'VET'verbrandende oefeningen onder het oog van een deskundig trainer / coach die steeds rondloopt, aanmoedigt of tiert ;-) en alle uitvoeringen van de sporter corrigeert indien nodig.

De oefeningen in een bootcamp worden uitgevoerd in stationnetjes, circuits of in groep.

SportVibes streeft naar een kwalitatieve, hoogstaande les.  De oefeningen in een bootcamp les worden al jaren gebruikt om sporters te verheffen naar een hoger niveau, een topniveau. 

 

Natuurlijk bouwen wij dat stelselmatig op, stap voor stap.

Het doel van onze bootcamp les is om jullie conditie en fitheid te verbeteren door een intense GROEPStraining gedurende 30 tot  60 minuten.   

Een stevige workout waarbij veel VETTEN worden verbrand en SPIEREN geactiveerd.

Door in teamverband te sporten zullen de deelnemers meer uit zichzelf en anderen halen dan dat ze individueel zouden kunnen.  Dit verhoogt de efficiëntie en motivatie van jullie trainingen en inzet.

De trainingen zijn geschikt voor iedereen.  De oefeningen tijdens onze bootcamp les kunnen op elk moment  afgestemd worden aan het niveau van de deelnemer.  Zo kan zij of hij toch optimaal veel  calorieën verbranden.

Dus...

Lekker zweten met en zonder partner om het beste uit jezelf te krijgen door veel afwisseling van lichaamsbewegingen en verschillende oefeningen met kleine materialen zoals kettlebells, dumbbells, slamballs, medicijnballen, kegels, springtouwen, speedladders enz. enz.

 

Is bootcamp zoals een militaire school met afzien, roepen en tieren door een legerofficier ?

 

Nee, maar er worden natuurlijk wel wat luide motiverende aanmoedigingen en aanwijzingen  gegeven door de trainer/coach tijdens het afzien ;-)

Deze bootcamp-lessen dienen om jou sterktes en zwaktes te verbeteren.

 

 

Hoe ziet er zo een bootcamp les uit?

De kern van de les duurt ongeveer 30 minuten.  En is onderverdeeld in:

 

1.  de opwarming om blessures te voorkomen en klaar te stomen voor wat gaat komen.

2.  de circuittraining of groepstraining om zoveel mogelijk vetten  te verbranden.

3.  de cooldown om onze hartslag terug te verlagen.  Om afvalstoffen weg te werken en natuurlijk om onze spieren te stretchen.

    

Is dit cardio- of krachttraining ?

Een bootcamp les is een mix van alles.

Een bootcamp kan de ene keer eens wat meer cardio gericht zijn, de andere keer wat meer naar kracht of extra buikspier- en corewerk.

Maar altijd het nodige om een fitter, sterker, sneller en slanker lichaam te krijgen.

    

Kan iedereen bootcamp doen?

 

Iedereen kan deelnemen aan een bootcamp.  Het is een fijne sport in een team, waarin je jezelf en andere probeert te motiveren om die extra seconden langer te volharden.

 

Indien er sprake is van een medische beperking, kan de trainer indien hij op de hoogte is gesteld meestal de oefening aanpassen zodat iedereen het kan. 

 

Een oefening zoals een sprong op de box, kan bijvoorbeeld veranderd worden naar een stap op de box.   Zie oefeningen boven, zijbalk rechts.

Onze bootcamp Back On Track is een nieuwe manier van trainen in Lommel met nieuwe mensen, nieuwe vrienden, samen in groep om nieuwe drempels te overwinnen.

 

Het is NOOIT te laat

voor een GOED begin

 

Hier is wat je zal zien bij uw eerste bezoek aan onze bootcamp:

  • alle fitheidsniveaus

  • geen zware toestellen

  • geen saaie loopbandoefeningen

  • niet alleen uitzoeken wat je moet doen

  • een positieve gemeenschap

  • voeding eenvoudig gemaakt

  • enthousiaste medesporters

  • vriendelijke, tierende ;-) , gediplomeerde lesgever